Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Το φαινομενο της πεταλουδας

Εχετε σκεφτει ποτε να κανετε μια μικρη πραξη ανθρωπιας; Να περασετε μια γιαγια απενατι, να δωσετε ενα παλιο σας ρουχο σε καποιον αστεγο, ακομα και να αγορασετε ενα παγωτο σε ενα μικρο παιδακι! Τι σας κραταει ομως; Η νοοτροπια σας...
Αυτη η νοοτροπια που εχουμε διδαχθει εμμεσα απο την ελληνικη κοινωνια "Ε και τι θα γινει αμα το κανω; Κανεις δεν θα το προσεξει" ειναι η μεγαλυτερη πληγη των Ελληνων. Απο αυτη την μικρη πραξη μπορουμε να δωσουμε ελπιδα σε εναν ανθρωπο, να του δωσουμε χαρα! Μια τετοια πραξη η οποια σε εμας φαινεται τοσο μικρη παραδειγματιζει τους γυρω μας και σιγα σιγα το φαινομενο εξαλειφεται επειδη απλα προκαλειται μια αλυσιδωτη, αλλα πολυ αργη, αντιδραση με την οποια παιρνουμε το καλο παραδειγμα και το ακολουθουμε. Στις μερες μας δεν χρειαζεται να δειξουμε τον εαυτο μας αλλα να βοηθησουμε στα κοινωνικα προβληματα και σιγα σιγα ολα θα λυθουν. Το μονο που χρειαζεται ειναι αισιοδοξια και καλη θεληση.
Ολα θυσιαζονται στον βωμο του χρηματος, εναν βωμο τοσο ασχημο, τοσο βρομερο, ΤΟΣΟ ΣΑΠΙΟ! Κοιταμε ομως την αμεσως επομενη ημερα και οχι το μελλον...βοηθωντας την κοινωνια βοηθαμε κυριως τον εαυτο μας εμμεσα γιατι εμεις ζουμε σε αυτην και κανοντας την καλυτερη θα αναπτυχθουμε και θα ζησουμε καλυτερα. Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ειμαστε ανθρωποι και ειμαστε προικισμενοι με ενα αγιο δωρο που ακουει στο ονομα ανθρωπια. Αν το αξιοποιησουμε σιγα σιγα θα γινουμε καλυτεροι.
Βαλτε αυτο το μικρο στοιχιμα με τον εαυτο σας και καντε μια μικρη πραξη καλης θελησης και ανθρωπιας και περιμενετε λιγα χρονια και θα παρακολουθησετε την πιο ομορφη μεταμορφωση που συμβαινει στον πλανητη, μια σαπια κοινωνια με απαιδευτους ανθρωπους θα γινει μια κοινωνια ανθρωπιας. Ρισκαρετε και θα βγειτε κερδισμενοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου