Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η μεγαλυτερη παγιδα...Προτυπα!

Με αφορμη την συζητηση που ειχα με τον φιλο μου τον Βαγγελη αποφασισα να γραψω αυτο το κειμενο αγανακτησης περι προτυπων.

Οπως ολοι μας, οταν ημασταν μικρα παιδια βλεπαμε τις αγαπημενες πας παιδικες εκπομπες στην τηλεοραση - παλαιοτερα στρουμφακια, action man και αλλα πολλα. Εχετε προσεξει ομως οτι σε ολες αυτες τις εκπομπες περνιεται ενα βασικο μηνυμα εμμεσα;
Σε ολες τις ταινιες και τις εκπομπες παντοτε αυτος που κερδιζει το "κοριτσι" ειναι γυμνασμενος και θεωρειται ομορφος. Εχετε δει ποτε καμια ταινια στην οποια το "κοριτσι" να το κερδιζει καποιος με παραπανω κιλα, που να μην ειναι αδυνατος, γυμνασμενος η γενικως να ειναι εξω απο τα γνωστα προτυπα ομορφιας της εποχης; Προσωπικα ΠΟΤΕ!
Απο την παιδικη ηλικια μας βομβαρδιζουν με ψευτικα προτυπα τα οποια ακολουθουμε οι περισσοτεροι (και ειδικοτερα οι γυναικες που ειναι περισσοτερο επιρεπεις οπως μου διδαξε η ξαδερφη μου Κυριακη). Ομως λογω αυτων των εικονων οι κοινωνια μας εχει φτασει στην κατασταση που ειναι. Οι περισσοτεροι κρινουνε απο μια εμφανιση χανοντας το πραγματικο νοημα των ανθρωπινων σχεσεων. Μενουμε σε ενα περιτυλιγμα το οποιο αλλαζει μεσα σε ελαχιστα λεπτα - για παραδειγμα αμα χτυπησετε καπου πριζετε το σημειο που χτυπησατε και αμεσως αλλαζει η εμφανιση, ομως οσο και αν χτυπησουμε αλλαζει ποτε η ομορφια της ψυχης μας;
Πρεπει να καταλαβουμε τι συμβαινει γυρω μας και να αφυπνηστουμε. Καθε μερα βουταμε σε ενα βοθρο απο ψευτικες εικονες που μας απομακρυνουν απο την ουσια της ζωης. Ξεχναμε ομως οτι οταν γερασουμε δεν θα θεωρουμαστε "ωραιοι", η καρδια ομως αλλαζει τοσο ευκολα; Η ομορφια της ψυχης μας μπορει να αλλοιωθει τοσο ευκολα; Η γνωμη μου ειναι πως οχι.
Ας διωξουμε ολες τις εικονες απο μεσα μας και ας δουμε την πραγματικη εικονα της ζωης. Θα κατανοησουμε με αυτο τον τροπο την πραγματικη ομορφια και οι ανθρωποι θα γινουν καλυτεροι επειδη θα βρισκουν κατανοηση! Ας υιοθετισουμε επιτελους τα σωστα προτυπα για να ακολουθησουμε τα οποια ειναι διαχρονικα...και οχι τα "προτυπα" με ημερομηνια ληξεως. Σας ευχαριστω και καλο σας βραδυ.

Υπογραφη: Ενας αγανακτησμενος νεος!

6 σχόλια:

  1. a re kati empneusis p dinoun oi sizitiseis mazi m :P anyway gamise file!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Polu kalo pragmatika mpravo..Sumfwnw apoluta ki exeis polu dikio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η φάση είναι κόντρα πόστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ.. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ !! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα τα λες αλλα δυστηχως αυτα τα προτυπα δυσκολα αλλαζουν.. σε ολα ομως σωστος..τελως παντων γαμησε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. geia sou fonta.........emeis gnoristikame sto chat tou rythmou..........simera s 8imi8ika k eipa n dw mipws egrapses kati kainourgio k opows panta.......simfonw apolita mazi s....teleios bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!elenitsa 8essaloniki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή