Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η "ταυτοτητα" στο ανθρωπινο κολαρο.

Εχετε σκεφτει ποτε ποσες φορες εχετε κρινει καποιον απο την ηλικια του; Ποσες φορες ειπατε για καποιο ατομο που μολις γνωρισατε οτι ειναι μικρος χωρις να ξερετε το τι ωριμοτητα κρυβει μεσα του; Παω στοιχημα πως το εχετε κανει αρκετες φορες!
Μιας και το κερδισα το στοιχημα θα ηθελα λιγο να αναφερθω σε αυτη την συνηθεια που εχουμε ολοι μας.

Αρχικα, θελω να τονισω το γεγονος οτι οι εμπειριες κανουνε τον ανθρωπο και οχι η ηλικια του. Καθε ατομο εχει τις δικες του ξεχωριστες εμπειριες οι οποιες τον εχουνε βοηθησει στο να διαμορφωσει τον δικο του τροπο σκεψης, την προσωπικη του κριση και το πως αξιολογει τα πραγματα. Ολοι μας ειμαστε ξεχωριστοι και για αυτο ακριβως πρεπει να κρινομαστε ανεξαρτητα απο απλους αριθμους.
Βεβαια αυτη ειναι μια χρονοβορα διαδικασια στην οποια σχεδον ποτε δεν εχουμε μπει επειδη υπαρχει ελειψη χρονου. Μαζι με αυτο ομως, χανουμε και πολλες ευκαιριες να γινουμε εμεις καλυτεροι. Εχωντας σχεσεις με συνανθρωπους μας, εχουμε την δυνατοτητα να αοπκτησουμε νεες εμπειριες, μικρες η μεγαλες, να μοιραστουμε συναισθηματα και αποψεις. Απο τα ατομα της μικροτερης εως τα ατομα της μεγαλυτερης ηλικιας λαμβανουμε ιδεες ακομα και αν δεν το καταλαβαινουμε. Πρεπει λοιπον να αξιοποιησουμε λιγο απο τον χρονο μας για να γνωρισουμε νεα προσωπα βαθυτερα και οχι επιφανειακα. Η ηλικια ειναι ενας αριθμος που μας ξεγελαει παρα πολυ ευκολα, η αποδειξη ειναι οι δεκαδες νεοι που εκφωνουν λογους στην βουλη των Ελληνων.
Ας δωσουμε την δυνατοτητα σε ολους να μας δειξουν το ποσο ωριμοι ειναι και ας μην προσπαθουμε να κρινουμε μονο απο εναν αριθμο με μηδαμινη αξια. Τοτε θα γινουμε και εμεις πιο ωριμοι αλλα θα βοηθησουμε και τα νεα παιδια να εξελιχθουν σε αξιοπρεπεις ενηλικους δινοντας τους ιδεες προς επεξεργασια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου