Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Και ναι λοιπον.

    Ε ναι λοιπον! Αποφασισα πλεον να φτιαξω το δικο μου blog στο οποιο θα μπορω να εκφραζω τις προσωπικες μου σκεψεις. Μιας και στην κοινωνια που ζουμε ειναι ελαχιστοι αυτοι που θα ακουσουν με πραγματικη προσοχη τις σκεψεις μας και ακομα λιγοτεροι αυτοι που θα μπορεσουν να δωσουν μια ουσιαστικη απαντηση σε αυτες αποφασισα και εγω να κανω αυτο το βημα εχωντας την ελπιδα οτι ολο και καποιος θα πεσει τυχαια πανω στο blog μου και θα διαβασει.

   Και ιδου η πρωτη:
   Ως μαθητης τριτης λυκειου λοιπον...θελω να εκφρασω καποια απο τα συναισθηματα και τους προβληματισμους που εχω. Καθημερινα ακουω τον περιγυρω μου οτι αυτη η χρονια ειναι η σημαντικοτερη της ζωης μου επειδη φετος κρινεται το μελλον μου. Ομως την επομενη στιγμη ακουω ολα τα κοινωνικα προβληματα που υπαρχουν και η πρωτη λεξη που μου ερχεται στο μυαλο ειναι η ανεργια. Ειμαστε μια χωρα στην οποια ολοι μας θελουμε να σπουδασουμε για να εξασφαλισουμε ενα καλυτερο αυριο. Το κακο με αυτο ειναι οτι αυτο το αυριο εγω προσωπικα δεν το βλεπω. Η χωρα μας διωχνει τα μεγαλυτερα μυαλα της στο εξωτερικο, επειδη δεν εχει η ιδια την δυνατοτητα να τα αξιοποιησει, στελνοντας τα σε μεγαλα πανεπιστημια και αφηνοντας τα στην τυχη τους. Πως ομως θα καταφερουμε να προοδευσουμε ως χωρα οταν το δυναμει εργατικο δυναμικο συνεχιζει να παραμενει δυναμει; Εφοσον φετος κρινετε το μελλον μας γιατι ενα μεγαλο μερος των αποφοιτων πανεπιστημιων συνεχιζει να μενει ανεργο; Παρατηρω οτι πλεον πιο ευκολα θα βρω δουλεια ως υδραυλικος παρα ως γιατρος, μιας και ως υδραυλικος εχω περισσοτερες πιθανοτητες να ασκησω αυτο που σπουδασα και οχι να γινω σουβλατζης. Ολα τα κανουμε επειδη θελουμε να εχουμε μια καλη δημοσια εικονα την οποια ολοι θα ζηλευουν και οχι για να ζησουμε. Αφηνομαστε στο φαινεσθαι και οχι στο ειναι. Και το κακο ειναι πως οι περισσοτεροι λενε: Δεν βαριεσαι...στην Ελλαδα ζεις. Κατι το οποιο δεν δεχομαι ως ιδεα και για αυτο πολλες φορες κρινομαι αρνητικα!

3 σχόλια:

  1. Oraios re Fonta !!!
    Mia xara ta les !!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φώντα! Άσε αυτές τις σκέψεις περί ανεργίας.. Εδώ και για εμάς τους μεγάλους το μέλλον είναι δίχως αύριο. Εγώ σου λέω να μείνεις φοιτητής για όσο μπορείς. Τυχερός είσαι.. Καλά τα λες αλλά σε λάθος χρονική στιγμή. Απόλαυσε το σχολείο τώρα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή